Recept på ghorme sabzi

Jättegod persisk mat som jag ska äta till middag snart, inte alls så svår att göra och det är garanterat en smakupplevelse, om inte ni vill/kan laga ghorme sabzi, så kan man alltid besöka en persisk restaurang och äta ;).



Gör så här

Gör så här
1. Om torkade bönor används, lägg dem i blöt över natten.

2. Koka bönorna i 10 minuter. Skölj dem kalla och ställ åt sidan. Burkbönor ska dock inte kokas.

3. Fräs örter och gräslök i matolja i ungefär 30 minuter. Blandningen ska mörkna men inte bli bränd. Rör om ofta. Lägg över örtröran i en skål och ställ åt sidan.

4. Salta köttet och fräs det tillsammans med lökhacket i lite mer matolja.

5. Häll i örtblandningen och bönorna i grytan. Häll på vatten så att det precis täcker. Låt sjuda under lock i 1 timme.

6. Stick några hål i de torkade limefrukterna och lägg ner dem i grytan. Låt grytan fortsätta sjuda tills köttet är riktigt mört, utan att ha blivit torrt. Det tar ytterligare ½ - 1 timme.

7. Smaka av med citron och eventuellt lite mer salt. Vitpeppar ingår i vissa recept och är alltså valfri. Servera med basmatiris.

*ingridienserna inom parantes finns att köpa blandat i en påse på oriental livs butikerna, å e då torkat,häll en halv påse i ett durkslag å lägg i blöt i en skål med vatten,låt stå en stund,krama sen ur så mycke vatten som möjligt å lägg i en stekpanna med lite olja,fräs på ganska hög värme å rör om tills den ser ganska torr ut, får ej bli svart. häll sen i det i grytan sista kvarten å blanda ihop det.

  

Kommentarer
Postat av: Sarina

Sv:Taack detsamma!<3

2009-08-22 @ 20:25:37
URL: http://sarinareza.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0