Neda!

Tittade just på den gripande dokumentären  "För Neda" den persiska tjejen som blev dödad under en demostration under presidentvalet i juni 2009 i Iran. Väldigt sorgligt, men en väldigt bra dokumentär. Nu har jag haft olivolja i håret i ca 2 timmar, som jag ska skölja ur och sedan ta en kall dusch. Efter det blev det städning och rensing i min garderob, så att man hittar något, klädgarderoben är överfull, vet inte vart jag ska hitta plats för allt!? :(
 
Love/ Nasrin

Solen skiner

Solen skiner och det är sjukt varmt till och med hemma hos oss idag ( det är alltid kyligt här annars), men det värsta är nog att jag vaknade med huvudvärk idag, så vägrar släppa :/.
Jag ska se till att äta en ordentligt lunch och se om man kan gå ut och sätta sig i det fina vädret ;). Det är ca 28 grader idag.

Ha en fin dag <3

Sommarfrågor

Hur länge ska du vara ledig?
Fram till 30 augusti =)

Kommer du vara singel eller ej i sommar?
Den som lever får se. Men det är nog det jag hoppas på :P

Hur många nyktra dagar blir det?
100%, helt klart!

Brukar du kolla in andra tjejers kroppar på stranden?
kan inte sluta titta, kvinnokroppen är bland det vackraste som Gud har skapat ;)

Kan du tända en grill?
aadåå, det kan jag, inget jag brukar föredra att göra kanske

VIlka solglasögon kör du?
Inga just nu, tror inte att jag passar i det, dessutom så bär jag vanliga glasögon, lite svårt att bära 2 par, eller vad tror ni? :P

Går du osminkad om dagarna?
Ja, för det mesta. Så länge jag har rouge så är det lugnt

Är du cornetto eller piggelin-tjej?
Piggelin, HELT KLART!

Var åker du på semester?
Ingenting planerat, men iallfall till Göteborg och Trollhättan, kanske en sväng till underbara London ;)

Andra sommarplaner?
Leva livet och njuta av ledigheten.

SPF – ett måste eller bara ruff o båg?
Det är viktigt, men tyvärr så är jag inte duktig på att smörja in mig med solkräm..aja bajaaa

Sommarens drink?
Schweepees med jordgubbar i och vatten i massor =)

Hur sminkar du dig i sommar?
Naturligt, rouge, mascara, kajal, absolut ingen foundation eller puder, låter alltid huden få andas

Sommarens maträtt?
Grillad kyckling och vinbladsdolmar i massor

Sommarens frukt?
Jordgubbar, vattenmelon, bigaråer, persikor =)


En dag med sol och shopping =)

Nu är jag hemma igen efter en hel dag med shopping med Mina, åkte till Skärholmen för att möta upp pappa och hjälpa honom med ett litet ärende. Efter det blev det shopping för hela slanten, inhandlade babyblå jeans, killklackar och träningskläder inför hösten, nu är jag på gång :). Vi var och lunchade också, förstår inte ens hur man orkar i det här värmen, men jag klagar inte, det är underbart :). Vi lunchade ihop med Rejwan också, han jobbar i Skärholmen, så vi hann ses på hans 45 minuters paus =).

Nu ska jag ta fram glass och sätta mig ute på balkongen och läsa, ibland är livet bara för underbart! Detta tackar jag Gud för =) <3<3<3

Doctors

Godmorgon =)

Jag sitter i vardagsrummet och äter en sen frukost och tittar på "Doctors" på kanal 4+, försöker att titta på den varje dag nu när jag är hemma, man lär sig jättemycket ;).
Solen skiner idag, så jag och Mina funderar på att gå ner till bryggan för att lägga oss och sola =).
ha en fin dag <3

Sköna Farsan =)

Så skönt att jag äntligen har börjat acceptera solen =). Efter att jag´, Shirin, Mina och Midie hade fikat en massa gott uppe på takterassen, så tog vi tjejer ( utom Shirin) en promenad. Väl hemma så bestämde jag och Mina oss för att titta på familjekomedin "Farsan", den var lika rolig som jag hade förväntat mig, Jan Fares tar komedi till en hel ny nivå, hans klockrena och självsäkra humor, fick oss att vrida oss av garv, häääärligt! Rekommenderas starkt ;). Om ni också vill se den så kan ni klicka in er på www.watchmoviesonline.com =). En härlig avslutning på dagen, hoppas att alla sommarensdagar kan vara lika mysig som denna =).

Puss och godnatt på er, själv ska jag forsätta prata med Miaad över msn =)






Josef Fares som har producerat filmen är inte bara talangfull, han är dessutom jättego och charmig, träffade på honom på "Svenska Hjältar Galan" i vintras, då han presenterade min morbror Hussein Afshin som är hjälte =).

Dagens låt!


Dagens outfit!



Klänning- H&M
Leopardskärp-Primark/London
Tights-Gina Tricot
Gladiatorsandaletter- H&M
Klocka- Jet Set/ Ur och Penn

Härliga sommar!









 


Sol och Pizza

Vilket vackert väder och vilken härlig dag =). Började dagen med att städa runt här hemma, nu ser det mycket fräschare ut ;). Nu hojtar mamma att hennes hembakade pizza är klar och hon vill att hela familjen ska äta ihop, så nu blir det kycklingpizza till lunch...yuumiee :). Sen ska jag ta en snabb dusch och ut i det fina vädret ;).

Ligga ute i solen

Nu beger jag mig ut i solen tillsammans med Jasi, vi ska nog bara ligga i gräset någonstans, eller hmm..jag får nog göra det, Jasi är ju allergisk. Ähh vi kommer nog på nåt, kanske sitter på nån parkbänk istället, ska iväg och handla också. Hörs senare, ha en fin dag ute i solen. Puss på er <3


Midsommarafton

Har just tittat klart på filmen Georgia rule på kanal 3 ( brist på annat tydligen) :P. Annars har jag umgåtts med Jasi idag, vi tog det lugnt hemma hos oss och sedan promenerade vi till maxi och handlade mat och mötte upp Shirin för att hjälpa henne att handla presenter ;). Solen har varit framme i storstaden nu under midsommarafton, så de känns skönt att sommaren förhoppnings är här för att stanna =). Nää nu ska jag bara ta det lugnt och kolla runt på olika bloggar.
Hoppas att ni har haft en trevlig fredag, puss på er <3



Dagens outfit!



Himmelskblå topp/ JC kristinehamn
Jeans/ Bik Bok
Sandaler/ London

Hallon och blåbärspaj


Ni finns alltid i mina tankar!

Hej på er, nu blir det ett sent inlägg =) Idag har jag bara tagit det lugnt hemma för att jag vaknde med mag och huvudvärk, konstigt att det ska behöva hända! Men jag bestämde mig för att stanna hemma och ta hand om praktiska saker, så som pappersarbete, fixa cv, söka jobb, läsa ut min bok och bara umgås med familjen ;).
Ringde och pratade med mina morbröder och med min kusin, jag blir alldeles varm inombords när jag pratar med min släkt från Iran, det är känslan som att ha hittat hem, älskar det så himla mycket. Känner att jag kan bara vara mig själv och skratta och ha kul med dem och de trivs nog ganska bra med mig med ;). Älskar och saknar er, ni finns alltid i mina tankar <3.

Yummiee



Bulgur tillsammans med en extrem god fisk och grönsaker, yuummie =)

Dagens låt!



Matlagning

heeej alla glada bloggläsare =)

Hoppas att er dag har börjat bra? :) Själv har jag hunnit äta både frukost och lite lunch, eftersom jag fortfarande inte är helt frisk, så åt jag mammas goda linssoppa, yuumiee =). Dessutom så ville mamma att jag skulle laga något med kycklingen, så jag la in dem i ugnen och gjorde en marinad på yoghurt och en massa kryddor..det doftar gott, hoppas att det smakar gott också, till det ska vi ska servera pommes och bulgur ;). Har desseutom pratat i tel både med Sara och Jasi...ska nog träffa Jasi idag för lite sol ;).

Vad gör ni idag? Puss på er <3

Hemma igen

Så nu är jag hemma igen, satt som sagt uppe på takterassen en stund tillsammans med Shirin, Mina och Fadia =) Efter det drog jag vidare för att träffa Miaad och Nora, vi satt ute i gräset och hade det mysigt och pratade lite om allt =).
Så nu ska jag dricka te och äta muffins och titta på dem Norska hollywoodfruarna och efter det blir det att ligga i sängen för att läsa =). Det slutade som en mysig och solig dag iallafall...i love it <3<3<3

Bildregn!












Dagens outfit!


Takterassen

Nu ska vi tjejer bege oss uppåt, och sitta uppe på vår takterass och äta jordgubbar doppade i choklad och en massa glass =). Bilder kommer senare. Puss på er <3

Vill ha!

Snygg träningsväska från Ralph Lauren, 179 dollar!

Small Canvas Varsity Duffle - Blue Label - RalphLauren.com

Ursnygg väska från Ralph Lauren som går loss på 2595 dollar! Lite väl smaskig pris!

Tiffin Bag - Collection Accessories - RalphLauren.com

Ralph Lauren

Jag gillar alla dessa 3 blusar från Ralph Lauren, men jag gillar verkligen inte hur de har kombinerats med ocharmiga byxor till dem! Skärpning!


Konnie Linen Ruffled Shirt - Lauren - RalphLauren.com

Rocha Silk-Ruffle Cotton Shirt - Lauren - RalphLauren.com

Chambray Pocket Shirt - Lauren Woman - RalphLauren.com

Addicted?

Jag har förmodligen gått och blivit beroende av glass, det är så avkopplande att ligga i sängen och läsa en bra bok och äta glass, yuumiie =)


Dagens outfit!


Lost in the hood!

Just nu sitter har hårgärg i håret, Mina färgade min utväxt, det var dags för det kände jag ;). Jag, mamma och Mina åkte till Skärholmen för att kolla shoppingen där, fick med oss en hel del smått ocgh gott =). När vi var i centrum här hemma så såg vi en liten pojke på kanske 3 år som verkade ha gått vilse, så vi frågade vart hans föräldrar var och han visste inte riktigt. Stackars liten, han verkade inte lika förtvivlad som vi var! Mamma tyckte att vi skulle gå och leta upp hans föräldrar, så lillen tog mig i handen och vi gick mot centrum där vi såg hans mamma, hon blev jätteglad och tackade oss så mycket :) :D.
nää, nu kliar mina ögonbryn, eftersom jag färgar dem också ljusare för att matcha mitt hår, så ska tvätta bort den nu. Lägger upp dagens outfit senare. Ska forsätta titta på svt nu för att se på bröllopet ;).

Puss på er <3

Lyckliga paret!

Idag är den stora dagen som många har väntat på, inte minst Kronprinsessan Victoria och hennes Daniel. Dessa  bilder är från regeringsmiddagen som hölls igår av Fredrik Reinfeldt och Filipa för brudparet och andra kungligheter. Idag är det iallafall den stora dagen, själv hade jag tänkt att åka in till stan, men det förväntas vara ca 250 000 personer där, så det kändes lite väl saftigt och risken att få en glimt av paret kanske inte är så stort direkt. Men lycka till =)



 Foto: Anders Wiklund / SCANPIX


Shoeaholic =)

Glömde visa er denna bild på Figo, han hade hittat mina gamla ballerina skor och sprungit med dem och gömt sig under köksbordet! ahha han är så gullig, snor på sig skor så fort han får chansen! Han har verkligen kommit till rätt familj, alla vi tjejer är skorälskare :D




Just nu!


Längtar <3

Äntligen kommer mamma och Mina hem idag, ohhh som jag har längtat <3. Så innan de kommer hem, så ska jag ha hunnit med en hel del, vill ha det fint hemma, eftersom jag vet att mamma uppskattar sånt =). Jag ska tvätta kläder, dammsuga och laga en god middag bestående av kyckling och pommes och ris och en god sallad ( Minas favoritmat), sen kan plocka undan och sånt också! Hoppas att kroppen orkar med allt det här, med tanke på att jag fortfarande är sjuk och har ont i magen :'(. Men först ska jag titta på Tyra Banks show och äta en goood pizza ;).
Peace and love // Nasrin


Lugnt och stilla

Idag har det verkligen varit en sån dag, då jag inte riktigt har orkat med något! Min lingonvecka bestämde sig för att komma på besök mitt i all elände som jag går igen ( förkylning och all hosta), så kroppen har inte direkt varit min vän senaste veckan. Så jag har mest försökt att vila idag, ligga i sängen och läsa och titta på tv. Plockat
undan här och var. Fick dessutom resultat på genustentan, fixade kompliteringen och är nu godkänd =).

Eftersom jag mått så dåligt, så orkade jag inte heller laga mat så söta pappa bjöd på pizza, som jag och nono gick ner till centrum för att köpa ;). Så det blev pizza med familjen framför tv:n och Greyes anatomy, som hade säsongsavslutning och en massa skjutande, sjukt spännande ;). Nu ska jag forsätta ligga i sängen och läsa tills jag somnar, för min mage tar kål på mig sakta men säkert :(,

Natti natt <3

Kvällsmys!

Ligger nu i sängen, nyduschad och trött. Lagade lasange till familjen och har ordnat och donat här hemma. Men nu blir det me time, nu ska jag ligga i sängen och läsa en chiclitt "En kaosmammas bekännelser" av: Fiona Neill. Och jag har kokat upp varm te och ska strax göra en kvällsmacka. Finns det något bättre?

Natti natt på er <3

            

Real beuaty!

www.chicy.se








One million dollar smile!

Vill du få vitare tänder? Borsta tänderna med vanlig tandborste och tandkräm och direkt efter kan du doppa tandborsten i BIKARBONAT! Detta ska göra att du får vitare tänder, provade inatt, tänderna ser fräschare ut, men jag vet inte hur ofta man ska göra detta för bästa resultat. Får googla om det ;).



Sommarläsning

Hej på er =)

Jag känner mig lite bättre idag, så jag ska träffa Jasi nu, hon kommer hit. Vi ska nog bara umgås och kanske gå ut i solen senare ;). Måste förbi biblioteket för att låna lite böcker, det var länge sen som jag var på vår bibliotek ( jobbade där förr), så ska låna lite sommarläsning ;).

ha en fin dag, puss på er <3

Många bollar i luften!

Hej på er =)

Står och lagar mat i köket, kebabgryta med ris och tsatsiki och musiken pumpar på högsta volym. Samtidigt försöker jag skriva klart slutsatsen på vårt genusarbete, jag fattar inte att jag orkar, så sjuk som jag är!!
Var ute med Miaad en stund också, handlade mat, källsorterade och försökte hitta födelsedagspresent till en viss person, men Miaad tog fel på personens födelsedagsdatum..hahah...klantis <3.
Vänta kommer...

japp.,det var grannen, hon ville att jag skulle skriva på en protestlista om att jag är emot höjdparkeringspris, själv har jag ingen bil där, men min pappii har det, så jag skrev på ;).
Nää, nu ska jag duka fram och sen kanske titta på Italien-Paraguay matchen. Hoppas på att bli frisk snart, Miaad är minst lika sjuk som jag, vi kunde inte låta bli att träffas, så nu har vi fått nya bakterier, smartasses :D.

SAKNAR MAMMA, SARA OCH MINA....KOM HEM...PLEASE :D. TAG MED FIGGE :D:D:D

Huskurer!

Maten som gör dig gyllenbrun

  Morötter

  Salladskål

  Romansallad

  Grönkål

  Spenat

  Tomater

  Paprika

  Aprikoser

  Grapefrukt

  Cantaloupemelon

  Plommon

  Persikor


Matlagning,Städning & Fotboll

hej på er =)
Känner mig pyttelite bättre idag, men jag känner mig inte alls frisk :(. Har precis lagt in kycklingklubbor med pommes i ugnen och ska snart göra en stor salladsskål vid sidan om den. Skickade iväg Shirin och Jones för att handla mat och så har jag bytt vatten på vasen med blombuketter! Solen skiner idag, synd bara att mitt huvud inte orkar ta mig ut, tog alvedon precis, så hoppas att huvudvärken försvinner då =).
Snart ska vi luncha, men vid 16 tiden ska jag titta på matchen mellan Serbien och Ghana!.
ha en trevlig söndag allihopa <3

Gift som ung!

Tittade just på outsiders tillsammans med Shirin. Jag har i och för sig tittat på samma avsnitt minst 3 gånger nu =). Avsnittet handlade om att gifta sig ung, och dessa ungdomar är ifrån Storbrittanien. Det fick mig och tänka på mitt äktenskap.
Jag gifte mig ganska ungt, jag var nog 22 tror jag, inte alls lika ung som de som gifte sig i dokumentären, de flesta där var runt 17 år. Men jag tror faktiskt inte att det har med åldern att göra, om man kan få ett förhållande att fungera eller inte. Jag var 22 och han 24. Men vi fixade det inte, (för att vi i grund och botten förmodligen inte ville samma sak, och jag gissar på att vår kärlek till varann inte var så stark), men å och andra sidan finns det dem som är 45 och skiljer sig och så finns dem som gifter sig som 18-åringar och håller livet ut. 

 Min poäng är att kärleken kan vara blind, åldern är bara en siffra. Det är hur mycket BÅDA PAREN dedikerar i ett förhållande. Det spelar nästan ingen roll hur mycket bara en person försöker, har den andra partnern bestämt sig för att inte samarbeta, så kommer man inte så långt!
Så vänta alltid, tänk alltid 10 gånger extra innan ni gifter er, äktenskapt är vackert och heligt, är det menat att det ska vara ni två, så kommer det att bli ni oavsett hur länge ni väntar!
Ta hand om varann och älska varann, för att det är vi alla värda. Kärlek och respekt till er alla <3



Love or Career?

”Some women choose to follow men, and some women choose to follow their dreams. If you’re wondering which way to go, remember that your career will never wake up and tell you that it doesn’t love you anymore.



Text lånad av Carolina Gynnings blogg!

Behöver sömn..

Hatar att behöva klaga, men jag har haft en sömnlös natt, kunde inte ligga ner och sova, eftersom jag är helt täppt i näsan :(. Fick sitta upp och försöka sova, inte det lyckades jag med, somnade kring 8 imorse och fick drygt 2 timmars sömn. Så snacka om att jag är helt utsliten nu, fixade tonfisk pasta till pappa och Shirin kom in med te till mig precis. Jag behöver sömn och ska se om jag kan sova en stund =).
Mamma, Mina och Sara åkte till Trollis idag, hoppas att de får det roligt där. Nu ska jag krypa ner under täcket och hoppas på att jag får en blund. natti natt <3



VM startar idag!

Godkväll!

Näsan har hunnit bli änne mer täppt, har haft svårt att sova pågrund av det inatt! Idag var jag tvungen att åka ner till ams tillsammans med Mina. Ams var knappt till någon nytta, då vi är studerande men arbetslösa under sommaren, samma sak med kommunal A-kassa! Mycket fiffel från deras sida säger jag bara!!
Blev sugen på vinbladsdolmar idag, åt inte så mycket av det i fredags på Shirins examens mottagning. Så jag gjorde en stor gryta av det idag, hela familjen var överlyckliga ( förutom Shirin som inte gillar dolmar).

Idag startar VM, men det är inga matcher som jag är sugen på att titta på. Dagens första match: Sydafrika- Mexico och sedan Uruguay- Frankrike. Imorgon hoppas jag på att bättre, så kanske jag kan gå och titta på Dalkurdsmatch i Hallunda!
Nu blir det fika med familjen och musik. Puss och ha en forsatt trevlig fredagskväll <3

Kärt telefonsamtal <3

Hej på er <3

Jag känner mig inte alls kry idag, halsen värker, huvudet dunkar och jag fryser  :(. Det känns inte alls som det rätta tillfället till att bli sjuk, familjen har nämligen planer på att åka till Trollhättan, hem till Sara då hon åker hem imorgon, det var länge sen som vi var där senast! Håller tummarna på att jag är frisk tills imorgon! =).
Min kompis Fariba ringde för en stund sen och vi pratade på som vanligt, tyvärr hinner vi inte prata så ofta, men jag och hon är barndomsvänner och har känt varann i 15 år, så det känns aldrig konstigt när vi pratar efter lång tid, <3<3.

Nää, nu kräver mitt huvud och kropp att jag går och lägger mig en stund, så natti natt <3

Halloumi Pizza a la' Nigella

heeej allihopa...min hals värker, det känns som halsen skrapas :/.
Idag har jag tagit det lugnt med familjen, gick bara ut en sväng med Sara och Figo för att handla. Annars så har jag bara varit hemma och ätit, blää..jag har fått en dålig vana att äta alltför mycket och blanda en massa ( skyller detta dock på Miaad). Nää nu ska jag umgås med mina syskon och föräldrar ;) Ska dricka kokt vatten med honung och hoppas att det hjälper mot min hals!
Förresten så bakade Sara, hallumi pizza till oss, vi såg programmet Nigella på tv, och hon bakade det. Alla vi blev galet sugna, så jag och sara gick ner för att handla en massa gott =). Pizzan blev otroligt god =).  


Natti natt på er ;) <3

Natti natt <3

Jag känner mig bättre till mods, då jag suttit och skrivit på min resttenta en stund =). Annars så har jag varit ute med världens sötaste Figo ( det har jag gjort varje dag, sen de kom på besök) känner mig extremt duktig, då jag annars är livrädd för hundar, men han är sååå himla snäll så de har gått så bra =).
Jag var och hälsade på hemma hos Miaad idag, satt med hennes mamma, syster och morbrorsfru, vi satt och pratade och åt en god middag, tack fina ni =).
Resten av kvällen har jag bara umgåtts med familjen och tittat på tv ;). Hoppas på bättre väder imorgon, då det har varit iskallt idag ( har jag tyckt iallafall).

Nu ska jag göra mig en kvällsmacka och äta färsk annanas, natti natt <3



Det här gick ju bra!=)

Hejee, mätt och belåten ligger jag i sängen och skriver. Har precis ätit pizza med systrarna =). Imorse hade jag tid för att göra cellprovtagning, det var inte så läskigt, det gjorde inte ont, men det var verkligen obehagligt! Som tur hade jag en jätteduktig och urgullig barnmorska som tog hand om det hela, så det hela kändes mycket enklare ;).
Idag måste jag verkligen plugga, för att hinna med mina kompletteringar denna vecka! Hörs senare, puss puss

Dagens låt!

Här är en fransk låt som spelades när vi var ute i helgen och firade Shirin, grym låt!




Vilken helg!

Jaaa, vart ska jag börja? Helgen har varit fullproppat med släkträff, vänner, musik, dans, mat och skratt! Shirin tog som sagt examen i fredags, och det firades stort med en massa släkt och vänner. Familjen ordnade mottagning med en massa god mat och musik, tack för en lyckad kväll allihopa ;). Kusinerna sov över här och vi hade jättekul =). Lördag var det dags att rulla vidare till kallhäll, där alla kusinerna bor för att snabbt byta om och sen åka ill Solna Campus, där Shirins efterfest ägde rum ( shirin och dem var även och åt middag på Grand Hotel). Det blev en lyckad kväll på Solna campus =). Söndagen var tyvärr inte lika lyckad..men det är inget som jag tänker nämna här i bloggen, men det slutade bra iallafall :). Alla gäster har åkt hem, men tur att min syster sara är kvar här än :D:D.

Idag ska jag se till att bara ta det lugnt, efter en stormig helg. Ta hand om er, puss puss

Grill + vänner + sol + examen = sommarlov

heeellluu...vilken fin dag vi har haft idag =). På eftermiddagen hade vi opponiering, det gick nog ganska bra =). Sara och lilla figge följde också med till skolan idag. Efter seminariet promenerade jag, Sara, Anno och Victor för att handla en hel del gott för att grilla, med resten av klassen! Mina fick ta hem Figo för att det var så himla varmt!
Efter det åkte vi till Björnkulla där Ilhan bor, många av oss var där, vi grillade, lyssnade på musik, grabbarna spelade boll, vissa drack och solen sken som fan =). Allt som allt hade vi en underbar dag, tyvärr var vi tvungna att åka hem redan vid halv 8, för att vi ska dekorera lokalen. Imorgon är det nämligen shirins examen dag, yeeey =).
Nää bloggar senare,nu ska vi till lokalen. Puss på er <3
Bäst av allt, nu är det SOMMARLOV!!!

Lycka att ha hela familjen samlad <3

Sara och Figo kom hem igår kväll, lyyycckkaaa =) =). Vi har myst hela familjen och idag fick Sara följa med till skolan för att träffa mina vänner, vi har haft jättemysigt, lunchat och pluggat och skrattat med hela kompisskaran =). Solen skiner starkt över huvudstaden och sommarkläderna är på =).
På fredag tar Shirin examen och hela kurdiska släkten kommer att träffas för att fira hennes stora dag, lääängtar :D.
Nää, nu ska jag laga vinbladsdolmar för att ha mindre att göra på fredag...ta hand om er, puss puss <3

RSS 2.0